Advertentie
Chatten met andere bezoekers

Je kunt op verschillende manieren chatten op #comingout.nl.

Wil je via het web chatten (in je browser), dan kun je hieronder inloggen. Bij Naam kun je de naam opgeven waaronder je in de chat wilt verschijnen.

Let op: We zijn een gezelligheidskanaal. Deze chat is niet bedoeld voor dating. In onze chat kun je je verhaal in de groep gooien of gewoon gezellig praten over van alles en nogwat. Wij raden je af om prive-gesprekken te voeren met mensen die je niet kent. Het is veiliger en leuker als er meer mensen bij zijn.

Webchat ComingOut.nl
Naam
Kanaal

Wil je chatten met je eigen IRC-programma, dan zijn dit de gegevens die je nodig hebt:
server: irc.xs4all.nl of irc.snt.utwente.nl
poort: 6667 (standaard)
kanaal: #comingout.nl

Je kunt hier ook de comingout.nl-mIRC voor gebruiken, deze is al ingesteld voor het chatkanaal.
Download: comirc71.exe


Veel gestelde vragen

Hoe verander ik mijn naam?
Dat doe je door "/nick" in te tikken, gevolgd door je nieuwe nickname.
Dus bijvoorbeeld: /nick Johan88

Waarom is het hier zo stil?
Er zijn altijd wel mensen aanwezig in het kanaal, maar het is niet zo dat die er dan ook echt zijn. De meesten laten hun chatprogramma dag en nacht draaien, en chatten wat tussen het doen van andere dingen door. Zegt niemand wat, ga dan dus niet na 1 minuut alweer weg als je geen reactie krijgt, maar wacht nog even 5 - 15 minuten. Binnen die tijd krijg je over het algemeen wel een reactie.

chatstats.png

Bovenstaande grafiek is een weergave van de meest actieve tijden van het chatkanaal. Zo kun je zien dat de kans dat je anderen treft 's ochtends vrij klein is, terwijl die 's avonds het grootst is.

Mocht het erg rustig zijn, dan kun je ook nog altijd een oproep doen om te komen chatten. Speciaal hiervoor is het Chatbox oproepen topic op het forum.

Waarom hebben sommigen een @ of een + voor hun naam staan?
Mensen met een @ voor hun naam zijn de operators van het kanaal, zij kunnen het topic veranderen en anderen uit het kanaal schoppen als ze erg vervelend zijn.

De twee met een + voor hun naam (raar en vaag) zijn geen mensen, maar bots die reageren op bepaalde commando's, waarmee je bijvoorbeeld een woord kan opzoeken in de van Dale.

Waar zijn de leuke meiden?
Tja, in ons chatkanaal zitten nou eenmaal meer jongens dan meiden. Meiden komen overigens wel geregeld langs (en gelukkig steeds vaker!), maar vertrekken vaak ook weer vrij snel omdat er niet altijd andere meiden zijn. Vervolgens komt er een minuut later weer een meid binnen en herhaalt zich hetzelfde ritueel. Ons advies voor meiden luidt dus: wacht gewoon even wat langer, uiteindelijk komt er meestal wel iemand binnen waar je tegenaan kunt kletsen.

Waarom gaat het niet over comingout?
Als we het altijd maar over comingout zouden hebben zouden we waarschijnlijk vrij snel uitgepraat raken en zou het een saaie chat worden. Dus tussendoor praten we over Linux, uitgaan, taarten bakken, muziek, etc. Echter, als je de chat binnenkomt en je wilt het over je comingout hebben, of als je bepaalde vragen hebt, dan kun je daar natuurlijk gewoon altijd over beginnen.

Zijn jullie nou allemaal homo?
De meesten in ieder geval wel ja. Hoewel de doelgroep van de chat bestaat uit mensen die vallen op mensen van hun eigen geslacht, zijn er in de chat niet alleen homo's, lesbo's, bi's en transgenders welkom; we hebben ook wat vaste hetero gasten.

Welke smilies zijn er?
Alle smilies die je in de webchat kunt gebruiken staan in deze lijst:

CodeSmilieBetekenis
;-)wink.gifknipoog
;-Dgrin.gifgrijns
:'(cry.gifhuilen
:-/notsure.gifonzeker
:-xconfused.gifverward
:-[embarassed.gifbeschaamd
:-*love.gifliefde
:-Ptongue.giftong
:-)happy.gifblij
:-Dcheesy.gifvrolijk
:-(unhappy.gifongelukkig
:-osurprised.gifverrast
8-)cool.gifcool
:-|flat.gifvlak
:')happycry.gifblij huilen
>:-/hmmm.gifhmmm
>:-(angry.gifboos
:-**kiss.gifkus
:-zsleep.gifslapen
:-.sorry.gifsorry
8-@what.gifwat?