Advertentie
Over het in contact komen met andere homo- en biseksuelen
Twee jongens
Op welke internetsites kan ik andere holebi's leren kennen?
Op internet zijn verschillende sites waar je in contact kan komen met andere homo- en biseksuele jongeren. Het tijdschrift Expreszo, speciaal voor holebi's, heeft een eigen site met een forum waar je mensen kunt leren kennen via internet. Ook zit aan deze site een dating-gedeelte gekoppeld, waar je kunt zoeken naar jongens of meisjes voor vriendschappen/relaties of voor sekscontacten. Let wel goed op met wie je afspreekt!
Ook op deze site zit een forum waar je met mensen kunt praten. Ook kun je, als je dat wilt, afspraken kunt maken om ze te ontmoeten op een van de meetings. Let er wel op, dit is geen datingsite! Als je echt op zoek ben naar een datingsite, kan je beter kijken op bijvoorbeeld Homo-dating of de site van Expreszo.

Waar moet ik op letten als ik iemand, die ik via het internet ken, ga ontmoeten?
Als je afspreekt met iemand die je alleen via het internet kent, is het handig om dat te doen op een openbare plek waar ook andere mensen zijn voor het geval het niet goed uitpakt. Laat ook je ouders of een vriend weten waar je zit en neem een mobiel mee. Spreek nooit zomaar met iemand af, maar leer die persoon eerst kennen via internet. Voor de rest geldt: let goed op jezelf, en heb lol!

Waar vind ik bijeenkomsten voor holebi's?
In de meeste grotere steden van Nederland is er een COC-vestiging. Het COC is een vereniging die dient als informatiecentrum voor en over homo- en biseksuelen. Vaak zijn er ook café's aan verbonden waar je mensen kunt ontmoeten. Je kunt je ook aanmelden bij een jongerengroep van De Kringen. De Kringen is een organisatie voor holebi's met vestigingen door heel Nederland. In groepjes van zo'n 10 mensen ontmoet je elkaar een keer per maand bij iemand thuis om te praten over onderwerpen die jou interesseren. Voor meer informatie kun je kijken op de site van COC of op de site van De Kringen.

Waar vind ik homo-uitgaansgelegenheden?
Veel COC-vestigingen hebben een café dat aan het COC verbonden is. Voor grotere uitgaansgelegenheden voor homo- en biseksuelen kun je het beste kijken op Homo-uitgaan, waar de belangrijkste gelegenheden aangegeven staan.

VorigeIndexVolgende